Saturday, October 9, 2010

~kasih sayang pengikat ukhwah~

Dan hendaklah engkau merendah diri kepada keduanya kerana belas kasihan dan kasih sayangmu, dan doakanlah (untuk mereka, dengan berkata): "Wahai Tuhanku! Cucurilah rahmat kepada mereka berdua sebagaimana mereka telah mencurahkan kasih sayangnya memelihara dan mendidikku semasa kecil." (Al-Israa' 17: 24)


-sayangilah mereka ketika masih ada, tunjukkan bahawa kamu menyayangi mereka sepenuh jiwa kamu..Hidup ini tdk selalu indah,,,takkala mereka dijemput jangan tangisi pemergian mereka kerana kamu belum sempat memohon kemaafan daripada meraka...sayangi ibu bapa anda selagi mereka masih ada...luangkan masa walaupun seminit utk menelefon mereka walaupun sesibuk mana anda sekalipu...tanpa mereka, kita tidak akan wujud di bumi ini....Peliharalah hubungan ini walaupun jarak yg memisahkan anda dgn mereka...love both of you, umi n abah....(^_^)

5 comments:

  1. hmmm..biar air mata yg jatuh itu menginsafkan kita..Sesungguhnya muhasabah itu sangat perlu kepada manusia....(^_^)....

    ReplyDelete
  2. btl tu..biar air mata kte yang tumpah,jtuh..tp,jgn biarkan air mata org yg kte sayangi berguguran...terutama kedua-dua ibu bapa kte..sbbnya,stp air mata mereka akn dihisab oleh Allah dan kte yg menyakiti mrk dikira ank derhak..nauzubillah..sayangilah mereka..akak,rindu mereka..nk blik jump mrk..

    ReplyDelete
  3. jom kak...tp bkan sekarang taw...nti raya haji taw....huhuhuhu....tq 4 sharing dear....adik sayang umi n abah...ma n pok pn adk syg gak kak...huhuhu.:)

    ReplyDelete

Islamic Hijri Calendar - Paper